Whatsapp Stickers maken: de handleiding

Whatsapp bestaat inmiddels al meer dan tien jaar en beschikt zodoende over tal van functies.  Zo kun je audiofragmenten, foto’s en video’s delen met elkaar. Je kunt je uitdrukken met emoticons, maar nu heb je ook de mogelijkheid om Whatsapp stickers te versturen.

Wat zijn Whatsapp stickers?

Whatsapp stickers zijn eigenlijk te vergelijken met de stickers vanuit Snapchat. Het zijn als het ware zelfgemaakte emoji’s.

En het zijn de nieuwste vorm van expressie binnen Whatsapp. 

In Whatsapp kun je nu naast emoji’s ook een van de standaard inbegrepen stickers versturen.

Daarnaast kun je ook extra Whatsapp stickers downloaden in de App Store.

Of je kunt ze zelf maken.  In dit artikel leg ik je uit hoe je zelf Whatsapp stickers kunt maken!

Zelf Whatsapp stickers maken

Je kunt naast een sticker pakket downloaden ook gewoon je eigen Whatsapp stickers maken. En dat is misschien wel het leukste. 

Stickers maken die precies gericht zijn op jouw vrienden en die eigenlijk alleen jouw vrienden zullen begrijpen. 

Leuk, toch?

Maar hoe doe je dat? Heel simpel eigenlijk. Je hebt om zelf Whatsapp stickers te maken een app nodig die je gratis kunt downloaden in de App Store. 

De Create Stickers for Whatsapp-app.  

Rechts beneden kun je klikken op een “+” om een nieuwe sticker te maken.  

Een nieuwe sticker kun je opbouwen uit reeds bestaande stickers die je kunt combineren of door elkaar kunt hutselen, ook kun je emoji’s eraan toevoegen. 

Maar het leukste is dat je je eigen foto’s en gifjes kunt gebruiken om een sticker te maken.

Door je eigen foto’s toe te voegen en te editen, te voorzien van emoji’s en andere teksten kun je vervolgens een ware kunstmerk, maar bovenal een nieuwe leuke sticker maken die je met je vrienden kunt delen via Whatsapp.

Vervolgens kun je je sticker opslaan en toevoegen aan Whatsapp. Door op het plusje naast de opgeslagen sticker in de Create Stickers for Whatsapp-app te klikken, wordt deze automatisch toegevoegd aan Whatsapp.

Je vindt de set vervolgens in Whatsapp onder het stickericoontje. Nu kun je naar eigen wens de stickers die je zojuist zelf gecreeerd hebt, gebruiken in je Whatsapp gesprekken.

Een reactie plaatsen