Whatsapp op oude smartphone? Verleden tijd!

Whatsapp heeft slecht nieuws voor gebruikers van oude smartphones. De marktleider in digitale communicatie besluit definitief de stekker te trekken uit de support van oude smartphones, waaronder Windows Phone en oudere versies van Android (2.2.4 en eerder) en iOS 7 en eerder. 

Windows Phone

Naar verluidt zal voor Windows Phone de definitieve stekker eruit worden getrokken op 31 december 2019.  Voor de smartphones met Android en iOS is dat een jaar later. 

Vanaf dat moment werkt geen enkele functionaliteit van Whatsapp meer.  Nu al worden er geen updates doorgevoerd en is de support voor deze oude versies in feite al gestopt.  Maar vanaf 31 december 2019 is het dus definitief klaar.  Dan werkt het chatten via Whatsapp ook niet meer. 

Impact voor Whatsapp Hacken

Dat betekent dat de Whatsapp hack tools die beschikbaar zijn via Watshacken.nl ook niet meer werken met oudere smartphones. Naar verwachting is de impact zeer gering, nu de meerderheid van de Nederlandse samenleving beschikt over een geüpdate smartphone met Android en / of iOS van deze tijd.

Het is nog maar de vraag hoelang het duurt voordat recente versies van iOS en Android niet meer worden ondersteund door Whatsapp Inc, het bedrijf achter de populairste chatapplicatie aller tijden. 

Het is echter wel te begrijpen dat Whatsapp nu stopt met de ondersteuning van oude besturingssystemen.  Ergens moet de grens getrokken worden, vindt Eric van Watshacken.nl. 

Hij geeft aan dat het ondersteunen van oude besturingssystemen op basis van een kosten- en gatenafweging vanuit Whatsapp tot de logische conclusie heeft geleid dat het niet interessant meer is om te investeren in de ontwikkeling van Whatsapp voor systemen die gedateerd zijn. 

Zo hoop Eric dat er nu eindelijk mensen geforceerd worden een update uit te voeren voor hun smartphone, wat ook de veiligheid ten goede komt.  Of nog beter: een beter en kwalitatiever toestel nemen indien het budget dit toelaat.

Juist iPhones met oude besturingssystemen zijn vatbaarder voor beveiligingslekken.  Het up-to-date houden van het besturingssysteem is een must voor iedereen.  Zie voor meer informatie over iPhone hacken het volgende artikel op onze website.

Conclusie

Whatsapp heeft aangekondigd dat het de ondersteuning voor Whatsapp op oude smartphones gaat stoppen.  De volgende besturingssystemen (en smartphones) worden geraakt door dit besluit:

  • Windows Phone (alle besturingssystemen)
  • Smartphones met iOS 7 en lager
  • Smartphones met Android 2.2.3 en lager

Zorg er dus voor dat je voor 31 december 2019 je smartphone updatet.  Of een nieuwe neemt.

Een reactie plaatsen