Hackers gebruikten Whatsapp voor spionage

Een techbedrijf wist spyware te ontwikkelen die het mogelijk maakt om door middel van te bellen naar een Whatsapp nummer spionagesoftware op de telefoon van het slachtoffer te installeren. Zelfs als het slachtoffer niet opnam.

Lek gedicht

Inmiddels is het Whatsapp gelukt om het lek te dichten, nadat zij in mei 2019 er achter was gekomen dat door het lek meer dan 1,5 miljard gebruikers van Whatsapp het slachtoffer konden worden van de Whatsapp hack.

De programmeurs van Whatsapp zijn nadat het lek is ontdekt, razendsnel bezig geweest om het lek te dichten.  Zij hebben vervolgens een update uitgebracht, waarin het niet meer mogelijk is om gebruik te maken van het lek. 

Whatsapp updaten

Daarom adviseert Whatsapp een ieder om zijn of haar Whatsapp applicatie te updaten. Het advies geldt zowel voor Android gebruikers als iOS gebruikers.

Conclusie

Whatsapp hacken is mogelijk doordat er onontdekte lekken in het systeem zitten. Als Whatsapp het lek niet dicht, is het mogelijk om hier gebruik van te maken.  Hackers zijn voortdurend bezig om deze lekken te vinden en te exploiteren.

Wil jij weten wat de laatste manieren zijn om Whatsapp berichten te onderscheppen? Houdt onze website in de gaten.

Een reactie plaatsen